Crònica d'un compte enrere. Història recent dels mossos d'esquadra

Pere Jané

Crònica d'un compte enrere
ISBN: 0008495400170
Edició: 2003
Preu: 12.00 €
Pàgines: 224
Distribució:  Àgora

Crònica d'un compte enrere fa tot un recorregut pel desenvolupament de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, des de la seva creació com a Policia Autonòmica, l'any 1983, fins a l'actualitat. És la narració de totes les etapes que ha viscut la Policia Autonòmica: des del seu creixement policial fins a la seva implantació al territori.

Són els mateixos protagonistes els qui ens parlen de manera directa de tot el procés, tant dels moments més difícils com dels de més evolució: la reacció dels Mossos la nit del 23-F, la desarticulació de la primera secta destructiva a tot l'Estat, el pla de seguretat a la Costa Brava durant els estius.

Aquestes pàgines es narren situacions interessants i curioses, i també s'expliquen els secrets d'algunes negociacions complicades per assolir determinats objectius polítics. Els desacords interns de les Juntes de Seguretat, els moviments sindicals dins del cos, el conflicte entre mossos i veïns a Sant Adrià del Besòs pel solar de la Palmera, l'any 1990, o la Llei de Policia del 1994, són alguns dels temes que s'hi desenvolupen.

En definitiva, aquest és un llibre que parla de la feina de molta gent. Una feina que, sens dubte, ha servit perquè el cos de Mossos d'Esquadra arribés fins al lloc on es troba actualment.