L'illa del Guacamai

Josep Maria Ballarín

L'illa del Guacamai
ISBN: 0008495400375
Edició: 2006
Preu: 15.00 €
Pàgines: 272
Distribució:  Àgora

Cinc-cents anys després de la mort de Cristòfor Colom, mossèn Ballarín escriu aquest divertimento amb el Descubridor com un dels protagonistes principals. La idea de fer aquest llibre li va sorgir d'un full que publiquen a Tarroja on gent entesa furga papers i papers sobre un Colom de casa.

La història comença a l'illa del Guacamai, una illa imaginada del Carib a les darreries de l'any 1400 i finalitza en l'actual segle XXI. A l'Illa del Guacamai originàriament només hi ha lloros i uns homes guacamais sense vestimenta ni telèfon ni demés galindaines. La tranquil·litat de mil·lenis d'aquest indret es veurà alterada per l'arribada d'en Colom de les Amèriques i fill de Tarroja que sense ni adonar-se es trobarà casat amb una guacamaia d'ulls tendres. A partir del descubrimiento i amb el transcurs del temps els guacamais començaran a rebre un munt de visites inesperades de forans amb la dèria de voltar-la: pirates, antropòlegs, missioners, gringos, ecologistes de Greenpeace, fins i tot, la Condolezza Rice hi anirà a passar uns dies de vacances.

L'illa del Guacamai no s'assembla per res a cap dels altres llibres de mossèn Ballarín, és una novel·la plena d'aventures fantàstiques que sorprendrà tots els seus lectors.