La llegenda de les Quatre barres

Núria Valls | Il·lustracions de Jorge Ochogavia

La llegenda de les Quatre barres
ISBN: 9788495400505
Edició: 2009
Preu: 8.00 €
Pàgines: 36
Distribució:  Àgora

El primer conte infantil sobre La llegenda de les Quatre Barres que explica la història de Guifré el Pelòs des que era un infant.

Fa qui sap quants anys, al nord dels comtats catalans, hi havia un bonic castell envoltat de camps de blat i camins desdibuixats pel fang i la pols dels carros. En aquell castell hi vivia un nen que es deia Guifré juntament amb els seus pares, el comte Sunifred i la comtessa Ermessenda.

Un dia, però, un fet inesperat va canviar la feliç vida d'aquella família. El comte Sunifred va ser malferit de mort per un malvat cavaller anomenat Salomó, que es va quedar amb totes les seves terres i possessions.

Amb els anys, en Guifré es va convertir en un noble fort i un gran guerrer, va venjar la mort del seu pare i va recuperar tot el que havia estat seu. Àgil amb l'espasa i amb valerosos cavallers va estendre tot el seu poder pels comtats catalans de Barcelona, Girona, la Cerdanya i l'Urgell. I vet aquí que un dia, el rei li va demanar de lluitar al seu servei contra els normands.

La batalla va ser llarga i cruenta, Guifré i els seus homes van aconseguir vèncer. Enmig, però, de la cridòria del combat, el nostre comte va ser greument ferit. El rei, en saber el seu delicat estat, el va anar a visitar i com a premi a la seva valentia li va concedir un escut amb quatre barres vermelles, per identifar per sempre més les seves terres.