La providència es diu Paco. Biografia de Francesc Candel

Genís Sinca

La providència es diu Paco
ISBN: 9788495400529
Edició: 2008
Preu: 21.00 €
Pàgines: 424
Distribució:  RBA Editors

La providència es diu Paco conforma el seguit de trobades que Genís Sinca va mantenir amb el popular novel·lista Francesc Candel.

Amb la premissa candeliana que l'entrevistat s'estigués de parlar directament d'ell i que les xerrades se centressin en la multitud de personatges que l'havien acompanyat en la seva dilatada carrera com a escriptor, conferenciant, articulista i senador, Sinca dibuixa un original retrat literari de l'autor d'Els altres catalans. Alhora, Candel, adonant-se que ja no pot escriure, s'esforça a repassar episodis importants de la seva vida, íntimament lligada a una obra literària que suma 56 volums: Montjuïc, la guerra, la gana, la dramàtica mort de la mare, el polèmic debut literari, la censura, la dèria secreta de convertir-se en poeta, el salt a la política o el record controvertit de la seva dona, la inefable Maruja...

La Providència es diu Paco es converteix en les darreres memòries de Candel, on ell mateix reflexiona sobre els temes més punyents de l'actualitat social i política, des de la immigració fins al trist final de la literatura de combat.

Articles de premsa:
separador
[29-11-2008] La Vanguardia