23. Què pensa Albert Vilalta

Mariona Vilalta Cambra

23. Què pensa Albert Vilalta
ISBN: 9788495400666
Edició: 2011
Preu: 16.00 €
Pàgines: 256
Distribució:  Àgora

«En realitat a Madrid mai no els ha interessat cap poder organitzat a Catalunya: som una nosa, un corcó i a més, no parlem l'idioma "del imperio".»

«Els anys 80, tots aquells que estaven projectant l'urbanisme olímpic es van apropiar de la nostra planificació costanera, aprovada ja pel Ministeri, i de les més de cinquanta hectàrees noves ja recuperades al mar durant més de deu anys.»

«Entre el 1986 i el 1988 no vam parar d’insistir des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i des del Departament de Política Territorial perquè s’havia considerat com un objectiu de govern a Catalunya el tema de la nova línia Barcelona-frontera. Es va crear una comissió mixta amb l’Estat per estudiar el tema, però la van torpedejar. Van anar "mareando la perdiz" com ara fan amb el tema del finançament, l’Estatut o amb qualsevol altra cosa…»

«Era el vespre d’un diumenge i va trucar la secretària general tècnica del ministeri d’Afers Estrangers, María Jesús Figa, per comunicar-nos el segrest de l’Albert. De moment va ser un daltabaix, vam trucar a uns, als altres… Et senties impotent, i al llarg del temps fins i tot culpable de tenir la teva vida normal, mentre que ells continuaven segrestats. La meva por era que pensessin: "Estem al cul del món i s’han oblidat de nosaltres!"»