La mort de Bèlgica. La gradual emancipació de Flandes

Marc Gafarot

La mort de Bèlgica
ISBN: 9788495400673
Edició: 2011
Preu: 18.00 €
Pàgines: 224
Distribució:  Àgora

A Catalunya el tema independentista té més actualitat que mai i forma part del nostre dia a dia. És per aquest motiu que la situació actual d’incertesa política i institucional a Bèlgica és seguida per molts catalans amb gran interès. En aquest llibre Marc Gafarot, politòleg i antic assessor del Parlament Europeu, analitza la realitat política de Bèlgica i posa de manifest quins són els punts en comú entre Catalunya i Flandes.

La mort de Bèlgica és un assaig rigorós sobre la situació econòmica, social i política de la nació flamenca que aporta molts elements de reflexió per a Catalunya.

El llibre de Marc Gafarot explica tot allò que cal saber per entendre les tensions entre Flandes i Valònia, dues comunitats nacionals que viuen d’esquena, parlen llengües diferents i tenen una ciutat que comparteixen i els fa de capital, Brussel·les.

Com diu Ramon Tremosa, doctor en Economia i diputat al Parlament Europeu, en el pròleg: «El llibre de Marc Gafarot explica als catalans quin és l’estat actual d’una de les nacions europees sense Estat propi més avançades, un model que Catalunya podria fer servir de referència per al futur.»

Articles de premsa:
separador
[29-03-2011] El Singular Digital